Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut, joi, percheziţii, în casa unui orădean de 25 de ani, unde au descoperit peste 400 de obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte cu suspiciuni de contrafacere, fără documente legale de provenienţă.

"În urma percheziţiei efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice pentru a documenta şi proba activitatea infracţională a celui în cauză, au fost descoperite peste 420 de produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte care purtau însemnele unor mărci consacrate, în valoare totală de peste 15.000 lei, destinate comercializării", arată un comunicat transmis vineri de Poliţia Bihor.

Bunurile au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, pentru stabilirea prejudiciului total cauzat bugetului consolidat al statului, precum şi titularilor drepturilor de autor.

Tânărul s-a ales cu dosar penal, pentru evaziune fiscală şi contrafacere, poliţiştii verificând acum dacă este sau nu autorul şi altor infracţiuni.