Şoferii care au intrat în Oradea dinspre Calea Borşului au fost primiţi cu apă, cafea şi recomandări preventive, într-o acţiune desfăşurată în acest sfârşit de săptămână de poliţiştii Serviciului Rutier şi de cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Bihor, colegii lor de la frontieră și reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorupție Bihor.

Acţiunea a fost destinată în principal conducătorilor auto care au condus mii de kilometri venind din străinătate (categorie expusă), pentru a preveni "victimizarea acestora prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan".

Potrivit unei informări transmise luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, vineri seară, poliţiştii au oprit în trafic autoturismele care au intrat în ţară dinspre Borş, înainte de intrarea în Oradea, şi i-au servit pe conducătorii auto cu apă şi cafea.

Totodată, poliţiştii de prevenire le-au oferit şoferilor recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte şi conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

Poliţiştii au discutat cu conducătorii auto despre măsurile de siguranţă pe care trebuie să le aibă în vedere când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din autoturisme şi înşelăciunile, recomandându-le să îşi protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme şi să aibă grijă la cunoştinţele ocazionale.

În acelaşi timp, alături de poliţiştii bihoreni, reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor au derulat activităţi preventive în domeniul combaterii corupţiei.