O echipă formată din şase poliţişti bihoreni participă în perioada 11-14 septembrie la o competiție care le testează abilitățile de intervenție, rezistența fizică și psihică și capacitatea de gestionare a unor situații deosebite.

Este vorba despre agentul Paul Buzaş, agentul şef adjunct Dan Făşie, agenţii şefi Răzvan Schvarcz şi Alin Tătar, agentul şef principal Sorin Suciu  şi comisarul şef Marin Darna din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al Poliţiei Bihor, care concurează cu alte 51 de echipe formate din 240 de polițiști din cadrul structurilor de acțiuni speciale, precum și invitați din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, Brigada Antiteroristă a SRI, Secțiunii de Intervenție Antiteroristă a SPP, Detașamentul Special de Protecție și Intervenție a MAPN, dar și echipe din cadrul Jandarmeriei Române.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, competiția presupune parcurgerea a patru probe de concurs - proba de ştafetă, proba de tragere cu arme de foc, proba de aptitudini fizice şi proba de anduranţă - care se desfășoară în locații diferite din București sau împrejurimi. Concurenţii trec prin trasee complexe, prin apă și pe uscat şi au parte de simulări de scenarii tactice, pentru rezolvarea cărora sunt necesare abilități deosebite, specifice trupelor speciale. Echipele participante sunt formate din 4 oameni + 1 șef echipă + 1 rezervă.

Competiția, ajunsă la cea de-a cincea ediție, este organizată cu sprijinul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și al Asociației Internaționale a Polițiștilor – (IPA) Secția Română – Regiunea 2 București.