Un protestatar din asociația Oradea Civică și reporterul BIHOREANULUI au fost agresați, joi, de un politician cu probleme penale, la festivitățile de la Sânmartin, unde a avut loc dezvelirea unui bust al lui Mihai Viteazul, în prezența unui numeros desant de parlamentari PSD veniți din Capitală. În loc să intervină, jandarmii au asistat pasiv la eveniment, ba mai mult, l-au legitimat pe protestatarul agresat și pe reporter.

În momentul în care protestatarii s-au apropiat de clădirea Primăriei Sânmartin, jandarmii i-au legitimat, le-au interzis să afișeze un banner de culoare roșie pe care scria „PSD nu este partid de stânga, ci grup infracțional organizat”.

Ba mai mult, un protestatar a fost agresat de unul dintre susținătorii primarului PSD-ist comunei, Cristian Laza: Cosmin Bonica (foto), fost membru PDL, cu mai multe probleme penale, patronul unei firme de construcții cu proastă reputaţie, cercetat în mai multe dosare de evaziune fiscală, care a şi fost arestat o vreme.

Bărbatul agresat se numește Cosmin Blaj și, în momentul în care Bonica a trecut pe lângă el, deși nu făcea decât să strige „Rușine” și „Hoții”, la fel ca toți ceilalți protestatari, a fost îmbrâncit și a primit un pumn în piept.

Scena a fost surprinsă de cameramanii Jandarmeriei bihorene, care, însă, nu au intervenit pentru a-l înlătura pe agresor. Ba mai mult, în momentul în care reporterul BIHOREANULUI s-a îndreptat spre el și a început să îl filmeze, Bonica a redevenit violent, cerând să nu fie filmat. Acesta i-a sucit degetele reporterului, reușind să smulgă telefonul mobil din mâna ziaristului, amenințând că îl aruncă de pământ și spunând că are destui bani să îl plătească.

Revoltător este că doi jandarmi au asistat pasivi la scenă și au refuzat chiar și să-l legitimeze pe agresor, iar reporterului i-au spus că nu se poate plânge pentru agresiune decât Poliției. Jandarmeria a refuzat să consemneze în scris incidentul.

În tot acest timp, festivitatea organizată de Primăria Sânmartin se desfășura la circa 150 metri distanță, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla alături. Polițiştii asistă la festivitate, fără ca cineva să intervină. De precizat că ambele agresiuni au avut martori.

După acest episod, Bonica a înapoiat, totuși, telefonul reporterului, după care s-a retras câteva momente în propria mașină, revenind, însă, alături de oficiali.

Cei de la Oradea Civică s-au arătat nemulțumiți de cele petrecute, spunând că „locul colcăie de infractori, iar Jandarmeria ne legitimează pe noi”.

De precizat că la festivități au venit aproximativ 300 de persoane, mulți profesori și elevi de la școala „Floare de Lotus” din localitate. Evenimentul se derulează în apropierea Primăriei Sânmartin, unde are loc dezvelirea unui bust al lui Mihai Viteazul, în prezența unui numeros desant de parlamentari PSD veniți din Capitală.

La eveniment a ținut să participe și un grup de protestatari din Asociația Oradea Civică, pentru a transmite reprezentanților PSD mesajele pe care le repetă din ianuarie 2017 până în prezent.