Începând din această săptămână, pe DN 76, pe tronsonul între Băile Felix şi Hidişelu de Jos, circulaţia are loc în condiţii de lucru ale constructorilor de la Trameco Oradea, care au demarat lucrări de amenajare a unor rigole şi şanţuri de scurgere pe marginile şoselei.

"Cei de la Trameco au reluat lucrul pentru a amenaja rigole şi şanţuri de scurgere pe tronsonul Oradea – Hidişel, în baza contractului încheiat în urmă cu un an. Sperăm ca în curând să fie făcute aceste lucrări şi pe tronsoanele celelalte, până pe Dealul Bitiilor", a declarat BIHOREANULUI prefectul Ioan Mihaiu.

Acesta a afirmat că este vorba despre tronsonul de drum pe care în urmă cu doi ani firma Selina a realizat reciclarea in situ a stratului de asfalt, iar lucrările de amenajare a rigolelor şi şanţurilor de scurgere se desfăşoară în continuarea lucrărilor de atunci.

Pe de altă parte, prefectul a declarat că luni au început şi lucrările de stabilizare a terenului în zona Criştioru de Jos, pe o porţiune de circa 200 de metri unde anul trecut drumul a fost afectat de o alunecare a dealului.

"Lucrarea a fost atribuită unei firme din Cluj, contra sumei de 1,5 milioane lei. După ce stabilizează dealul, va fi scoasă din nou la licitaţie reabilitarea şi modernizarea tronsonului Ştei – Vârfuri", a mai spus Ioan Mihaiu, referindu-se la partea de şosea pe care trebuia s-o modernizeze firma orădeană Construct Mod, dar care nu şi-a onorat contractul, astfel încât CNAIR i l-a reziliat la începutul anului trecut.