Spitalul Pelican Oradea, cel mai mare spital privat din nord-vestul României, a aniversat, vineri, 10 ani de activitate, organizând un simpozion dedicat medicilor de familie.

 „Am dori să împărtăşim acest moment împreună cu dumneavoastră, cei cu care colaborăm de 10 ani, şi dorim să vă prezentăm activitatea specialiştilor noştri”, a explicat directorul comercial al spitalului, Angela Perneş, gazda evenimentului care a început cu difuzarea unui scurt videoclip aniversar.

După cum se ştie, Medicover a finalizat în luna septembrie procesul de achiziţie a Spitalului Pelican din Oradea, devenind acţionar majoritar, cu un pachet de 80% din acţiuni.

Medicii fondatori, fraţii Teodor Traian Maghiar, urolog, şi Adrian Maghiar, chirurg, fiii fostului rector al Universităţii din Oradea, respectiv Ovidiu Gogu Cacuci, ortoped, au rămas cu un pachet minoritar de acţiuni, dar şi la conducerea spitalului.

Medicover, o companie internaţională de îngrijire medicală şi diagnostic, listată la bursa din Suedia, deţine în România un spital multidisciplinar în Bucureşti, inaugurat în anul 2012, dar şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

De altfel, la evenimentul de vineri au participat şi reprezentanţii noului acţionar principal, Lucian Florea, director de dezvoltare pe zona de Nord Vest al Medicover, respectiv Sanda Sturz, reprezentant Synevo România.

În cadrul simpozionului au fost prezentate alternative terapeutice de tratare a unor afecţiuni, dar şi noutăţi din domeniul specific. Printre cei care au luat cuvântul în faţa medicilor de familie se numără urologul Ciprian Borza, care a vorbit despre intervenţiile laparoscopice realizate în spital în cazul unor cancere de de prostată localizate, dr. Dana Romanescu, despre metode actuale de tratament în diabetul zaharat, chirurgul George Dejeu, despre importanţa intervenţiilor chirurgicale minim invazive în recuperarea şi integrarea socială a pacienţilor în chirurgia generală, respectiv medicii Tona Jorgao şi Sergiu Dejeu, care au prezentat intervenţii inovative în cazuri ortopedice.

Directorul operaţional al Synevo România a adus în faţa medicilor de familie teste şi profile utile medicilor de familie, medicul Diana Sabău a dat câteva detalii despre abordări noi în diagnosticul şi tratamentul cancerului mamar, doctorul Alina Zdrehus a vorbit despre un ghid de diagnostic şi tratament în afecţiunile tiroidiene în timp ce doctoriţa Gabriela Michulschi a prezentat actualitzăţi în hematologie.

Citeşte amănunte despre cum a preluat Medicover conducerea Spitalului Pelican în articolul: Medicover a finalizat achiziţia Spitalului Pelican din Oradea. Deşi minoritari, fraţii Maghiar şi Gogu Cacuci rămân la comandă