Ştafeta Veteranior, ediţia 2018, a ajuns miercuri seară la Oradea venind de la Arad. "Vă predau Ştafeta Veteranilor 2018, traseul albastru", a spus căpitanul Sorin Staicu, înmânându-i ultramaratonistului Levente Polgar în Piaţa Unirii o linie din lancea care va purta la finalul ştafetei drapelul tricolor.

O sută de kilometri!

Ultramaratonistul Levente Polgar a pornit în jurul orei 17:30 în alergare spre Carei purtând bucata de lance pe o vreme ploioasă, cu un vânt puternic şi rece.

"Mi-am propus să alerg dintr-o bucată toată distanţa până la Carei", a declarat alergătorul pentru BIHOREANUL.

Levente Polgar, primul sportiv cu handicap acceptat la "6633 Artic Ultra", va alerga distanţa de circa o sută de kilometri în semn de respect faţă de veteranii României şi de susţinere a cauzei Invictus.

Levente va preda ştafeta în cadrul ceremoniei care va avea loc pe 25 octombrie la Carei, cu ocazia Zilei Armatei.

Potrivit organizatorilor, de-a lungul traseului ultramaratonistul va fi însoţit de biciclistul orădean Sorin Cosma şi de sportiva Mihaela Suciu.

Peste 3.000 de kilometri!

Ştafeta Veteranilor se desfăşoară în perioada 8 – 25 octombrie şi implică purtarea unei ştafete pe trei trasee simbolice denumite albastru, galben şi roşu după culorile drapelului naţional.

"Alergătorii însoţiţi de biciclişti au plecat din Tulcea, Giurgiu şi Timişoara şi se vor întâlni pe 25 octombrie la Carei, ultima localitate eliberată în cel de-al Doilea Război Mondial", se menţionează într-un comunicat al organizatorilor.

Aflată la cea de a cincea ediţie, Ştafeta Veteranilor, organizată de Asociaţia Voluntarilor Invictus, reuneşte peste 150 de atleţi care vor alerga în total peste 3.000 de kilometri.

De-a lungul traseului, voluntarii, militari dar şi civili, poartă tricoul cauzei Invictus, cauză care sprijină luptătorii răniţi în teatrele de operaţii să participe la Invictus Games.

Mulţi dintre participanţii la ştafetă fac chiar colectare de fonduri pe paginile personale de pe reţelele de socializare pentru a sprijini această cauză.