Accident grav, luni dimineaţă, pe DN 1 în judeţul Bihor. O persoană a murit, după ce un autoturism Mercedes s-a ciocnit cu un autocar, între Uileacu de Criş şi Urvind.

"Apelul prin numărul de urgenţe 112 a intrat la ora 7.43, sunt implicate un autoturism şi un autocar", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit acesteia, poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor evenimentului rutier.

"Deocamdată trafcul este blocat, rugăm conducătorii auto să respecte indicaţiile pliţiştilor rutieri prezenţi în teren", a mai precizat Dinu.

Potrivit maiorului Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, în accident au fost implicate în total 27 de persoane: 24 de pasageri plus doi șoferi, în autocar, și șoferul autoturismului.

„Ajunși la locul producerii accidentului, pompierii militari au procedat la descarcerarea șoferului autoturismului, însă din nefericire acesta a fost declarat decedat, iar echipajele medicale au procedat la evaluarea de specialitate a victimelor și acordarea îngrijirilor necesare acolo unde s-a impus”, a declarat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roșca.

Din câte se pare, și șoferul autocarului este rănit ușor, la nivelul picioarelor, însă deocamdată nu se știe dacă acesta va fi transportat la spital.

La fața locului au fost mobilizate forțe importante de intervenție: 3 echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd - o autospecială de descarcerare, una de lucru cu apă și spumă și o ambulanță de tip B2 (paramedici) -, echipajul de descarcerare grea din cadrul Detașamentului 1 Oradea, echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

UPDATE, ora 8.33:

Potrivit maiorului Camelia Roșca, șoferul autocarului a suferit escoriații la nivelul picioarelor. „A fost asistat medical, dar a refuzat transportul la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Traficul rutier este deviat pe drumul județean 108I, pe ruta Tileagd – Țețchea – Aleșd și invers, a precizat comisarul șef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

UPDATE, ora 9.30: 

Potrivit polițiștilor, circulația a revenit la normal în jurul orei 9.

UPDATE, ora 11.30

Accidentul de la Uileacu de Criş a fost provocat de şoferul Mercedesului, un tânăr în vârstă de 23 de ani din Vadu Crişului, care rula pe contrasens, au constatat poliţiştii IPJ Bihor.

Citeşte detalii în articolul: Şoferul Mercedesului a provocat accidentul din Uileacu de Criş. Tânărul de 23 de ani din Vadu Crişului a murit pe loc