Mii de copii orădeni au ocazia să-i spună lui Moş Crăciun ce cadouri îşi doresc, în timpul unor excursii pe calea ferată. Operatorul feroviar privat Interregional Călători a gătit de sărbătoare un tren care face zilnic excursii între Oradea şi Valea lui Mihai şi retur, şi în care invitat special este bătrânul cel darnic.

Trenul trebuia să facă prima călătorie joi, 5 decembrie, dar cererea a fost atât de mare, încât compania a devansat excursiile cu o zi. Mai mult, în loc de o singură garnitură, cum trebuia să aibă trenul, are două. Chiar şi aşa, aproape toate biletele au fost deja epuizate!

"Avem 4.500 de bilete rezervate, adică aproape toate călătoriile până în 22 decembrie. Mai avem doar patru zile în care nu sunt rezervate locurile din cea de-a doua garnitură. Au făcut rezervări inclusiv părinţi sau bunici care sunt acum în străinătate, dar în apropierea Crăciunului vor veni acasă, la Oradea", a declarat pentru BIHOREANUL Cristian Puşcău, director exploatare în cadrul Interregional Călători, iniţiatorul proiectului.

Prima călătorie a avut loc miercuri şi micuţii au fost de-a dreptul încântaţi să se întâlnească cu Moş Crăciun. De asemenea, părinţii care i-au însoţit au spus că nu se aşteptau ca trenul să fie atât de frumos decorat.

Preşcolarii de la Grădiniţa 31 din Oradea, alături de educatoarea Lidia Petrica, au fost printre primii care au urcat în Trenul Moşului. De-a lungul călătoriei, picii au colindat, au recitat poezii şi, desigur, i-au spus lui Moş Crăciun ce vor să găsească sub brad, în dimineaţa de 25 decembrie. Bătrânul a avut desaga plină şi în tren şi i-a răsplătit pe copii cu dulciuri.

Trenul va porni din Gara Oradea în fiecare zi, până pe 22 decembrie, de la ora 14.49. Preţul unui bilet dus-întors pentru copii este de 9,2 lei.

Înscrierile la „Trenul Moşului” care circulă prin Bihor se fac pe bază de rezervare. Programările - în grupuri organizate - se primesc telefonic la 0744.600.941 (Cristian Puşcău). Orice detalii suplimentare pot fi obţinute la acelaşi număr de telefon.