Sute de turişti s-au prins sâmbătă la prânz în Hora Unirii în bazinele complexului President din Băile Felix. Scăldătorii au înfruntat temperaturile negative de afară întăriţi cu vin fiert şi coctail-uri tricolore.

Complexul President, ca şi staţiunea Băile felix, au capacitatea de cazare ocupată integral în mini-vacanţa de Centenarul Marii Uniri.

„În aquapark, până la ora 16, au intrat circa 1.800 de oameni, iar hotelurile găzduiesc peste 420 de turişti care au început să sosească încă de joi seară”, a declarat directorul complexului President, Dumitru Fechete.

De altfel, toate locurile de cazare din complex au fost rezervate încă din luna septembrie.

Clienţii aquapark-ului au petrecut ziua naţională în bazinele înfruntând gerul de afară prin dans, aqua-zumba şi o Horă a Unirii în apă termală. Vizitatorii au fost inundaţi de gazde pe dinafară cu un val de baloane tricolore şi spumă iar pe dinauntru cu coctail-uri în culorile roşu, galben şi albastru.

La fel, clienţii hotelurilor au fost răsfăţaţi cu o masă festivă cu meniu tradiţional românesc, care a cuprins de la gustări ardeleneşti la toroş şi fasole cu ciolan, „udate” cu ţuică şi vin fiert.

Atmosfera sărbătorească a încălzită de ansamblul folcloric Bihorul, care a susţinut un program folcloric ce a cuprins cântece patriotice dedicate zilei de 1 Decembrie.