De acum înainte, pompierii din Aleşd se vor antrena într-un turn de instrucţie, înalt de 13,2 metri.

Ridicat în cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd, turnul de instrucţie a fost inaugurat marţi, în prezenţa primarului oraşului, Ioan Todoca, a inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", colonel Sorin Caba, dar şi a comandanţilor subunităţilor de pompieri militari din întreg judeţul şi a directorului fabricii de ciment Holcim Aleşd, Florin Păcurar.

"Turnul de instrucţie, construit la standarde europene, a presupus o investiţie de aproximativ 43.000 de euro, din care 33.000 de euro au fost sponsorizaţi de către HOLCIM România S.A. – Fabrica de ciment Aleşd", se arată într-un comunicat transmis de ISU Crişana.

Construcţia, cu o înălţime de 13,2 metri, o suprafaţă construită de 11,6 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 46,4 metri pătraţi, formată din stâlpi şi grinzi din profile metalice, placate cu panouri din dulapi de lemn, va fi folosită de pompieri la exerciţii care necesită acces pe faţadele clădirilor la niveluri superioare cu ajutorul scărilor din dotare, salvarea şi evacuarea victimelor de la înălţime, respectiv pentru localizarea şi stingerea incendiilor la clădiri cu mai multe niveluri.

"Totodată, construcţia va fi utilizată pentru antrenarea personalului component al loturilor reprezentative ale tuturor subunităţilor din judeţ, contribuind la asigurarea condiţiilor necesare organizării şi desfăşurării şi în oraşul Aleşd, a concursurilor profesionale ale pompierilor militari, la nivel judeţean şi interjudeţean", se mai arată în comunicatul ISU.