Un tânăr este grav rănit după ce, conducând o motocicletă, s-ar fi izbit de un parapet pe raza localităţii Şinteu, scrie alesdonline.ro.

La faţa locului a fost chemat elicoperul SMURD, care l-a preluat pe motociclist şi îl transportă la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea. 

"Accidentul a fost semnalat printr-un apel la 112 făcut la ora 13.59. Este vorba de o persoană de sex masculin de aproximativ 25 de ani, care s-a accidentat aflându-se pe o motocicletă. La faţa locului s-a deplasat echipajul de prim ajutor de la Staţia de pompieri Aleşd. Având în vedere traumatismele suferite de tânăr, a fost solicitat elicopterul SMURD", a declarat pentru BIHOREANUL maiorul Horia Cheregi. 

În jurul orei 15.30, maiorul Cheregi a confirmat că bărbatul a fost preluat de elicoperul SMURD şi este transportat la UPU în Oradea. 

Se pare că victima este un tânăr de 24 de ani din Mihai Bravu care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

(foto: Alesd Online)

UPDATE, ora 17.30: Viteza, bat-o vina

Cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului au indicat că viteza a fost principalul motiv al accidentului rutier.

"Un tânăr de 24 de ani din localitatea Mihai Bravu, judeţul Bihor, în timp ce conducea o motocicletă pe direcţia Sălaj - Aleşd, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în parapetul metalic de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare", a explicat BIHOREANULUI Ioana Lascău, de la Biroul de Presă al Poliţiei Bihor.

Conducătorul motocicletei a suferit multiple leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, tânărul a ajuns la UPU cu multiple leziuni, inclusiv la nivelul capului, şi se află în stare gravă. "Are fractură de coloană, leziuni la plămâni, fractură la membrul inferior şi leziuni minore la nivelul capului. S-a decis să fie transferat la Timişoara pentru fractura de coloană. Probabil va urma o operaţie", a spus coordonatorul UPU - SMURD Bihor. 

Tânărul va fi transferat la Timişoara cu elicopterul SMURD.