Poliţiştii din Borş au indisponibilizat, miercuri, la sediu un tractor marca Lamborghini după ce au descoperit că vehiculul, estimat la 120.000 lei, are seria de caroserie ştearsă şi rescrisă. 

Potrivit unei infomări transmise joi de subcomisarul de poliţie Loredana Chifor, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, tractorul se afla pe o remorcă trasă de un autocamion. 

La volan s-a aflat un tânăr român, cu iniţialele I.C., în vârstă de 22 de ani. "La controlul de frontieră, şoferului i-au fost solicitate pe lângă documentele de identitate şi cele ale ansamblului rutier şi cele ale vehiculului transportat. Efectuând controlul fizic al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că tractorul are seria de caroserie ştearsă şi repoansonată (rescrisă), motiv pentru care au demarat cercetările", a precizat Loredana Chifor. 

Potrivit acesteia, tânărul şofer le-a spus poliţiştilor că a încărcat tractorul în Italia, "ca urmare a unei comenzi de transport primită prin dispeceratul firmei la care lucrează, moment în care i-au fost înmânate şi documentele însoţitoare, şi urma să-l livreze unei persoane fizice, în România, neavând cunoştinţă că bunul transportat s-ar afla în atenţia autorităţilor". 

Tractorul marca Lamborghini, în valoare de 120.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F Borş, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

În acelaşi comunicat al ITPF Oradea se arată că în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 00, poliţiştii de frontieră din Săcueni au descoperit o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, în valoare de 50.000 de lei, căutată de autorităţile din Germania. 

Autoutilitara era transportată pe o platformă de un cetăţean român, cu iniţialele, I.R., în vârstă de 54 de ani. 

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoutilitara de pe platformă figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania la data de 10.09.2018.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a fost angajat să transporte autoutilitara şi nu ştia că aceasta ar fi fost căutată de autorităţi. 

Şi în acest caz mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.