Codul portocaliu de furtuni a lăsat urme în Bihor. În zona Pădurea Neagră, ploaia a inundat un drum judeţean, pompierii au intervenit pentru degajarea unor aluviuni pe un drum judeţean, au fost şi subsoluri inundate, dar şi copaci căzuţi.

"Pompierii staţiei Aleşd acţionează, marţi seară, pentru degajarea aluviuni pe DJ 108H, între Voivozi şi Popeşti, pompierii secţiei Beiuş au intervenit la o inundaţie, la un subsol din Delani şi pentru degajarea unui copac căzut pe acoperişul Colegiului Samuil Vulcan, iar Garda 1 Mai a intervenit pentru înlăturarea unui copac căzut pe DN 76 în Hidişelu de Jos", a precizat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceasta a mai precizat că nu s-au înregistrat victime în urma fenomenelor meteo periculoase.

De altfel, hidrologii au şi emis un cod galben de inundaţii care vizează inclusiv judeţul Bihor, valabil de marţi, de la ora 17, până miercuri dimineaţă, la ora 3.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur – bazin superior şi mijlociu, Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Someşul Mic, afluenţii Someşului aferenţi sectorului aval SH Dej, Crasna – bazin superior şi mijlociu, judeţele: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor şi Sălaj", după cum arată un mesaj postat prin aplicaţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi după amiază, o nouă avertizare imediată de tip cod portocaliu pentru judeţul Bihor, valabilă între orele 17.25 şi 18.30, pentru localităţile Aleşd, Popeşti, Suplacu de Barcău, Brusturi, Vadu Crişului, Borod, Tăuteu, Aştileu, Balc, Derna, Abram, Lugaşu de Jos, Ţeţchea. Meteorologii estimau că în acest interval vor fi "averse ce vor cumula 35...45 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, vijelie şi descărcări electrice".