Peste 100 de subofiţeri şi ofiţeri au fost avansaţi în grad, luni, în cadrul unei scurte şedinţe festive organizate la sediul Inspectoratului de Poliţie Bihor, de Ziua Poliţiei Române.

La ceremonie au participat, între alţii, mai mulţi invitaţi străini, prefectul judeţului, Ioan Mihaiu, dar şi reprezentanţi ai parchetelor de pe lângă instanţe, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi Jandarmeriei Bihor.

"Reprezentaţi un exemplu de urmat pentru noi toţi", le-a transmis poliţiştilor prefectul, într-un scurt mesaj de felicitare, mulţumindu-le pentru "activitatea excelentă desfăşurată în condiţii de risc şi de stres". "Sunteţi un partener dinamic şi de încredere", le-a mai spus Mihaiu poliţiştilor, urându-le "La mulţi ani!".

Şedinţa festivă a fost scurtă. Şeful Poliţiei Bihor, chestorul Alin Haniş, a transmis doar mesajul de mulţumire al şefului Poliţiei Române, chestor general Ioan Buda. "Vă mulţumesc pentru sprijin şi pentru implicarea de care aţi dat dovadă anul trecut. De asemenea, îi felicit pe toţi poliţiştii care vor primi astăzi distincţii pentru rezultatele deosebite obţinute în 2018. Poliţia Română are oameni valoroşi! De ziua noastră, vă doresc un an cu realizări pe toate planurile, cu multă sănătate şi putere de muncă!", a citat Haniş din mesajul şefului Poliţiei Române.

În total, luni, 18 ofiţeri şi 108 subofiţeri au fost avansaţi în grad, toţi la termen, numele acestora fiind citite de comisarul şef Anişoara Tarţa, şef Serviciu Resurse Umane. Printre ofiţerii enumeraţi s-a numărat şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, acum comisarul şef Alina Dinu.

Titlul de "Poliţistul anului" nu a fost acordat în acest an, însă reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor, ai Fundaţiei colonel Ioan Baciu şi conducerea Poliţiei Bihor au recompensat zeci de poliţişti merituoşi.

17 au primit diplome din partea Corpului Naţional al Poliţiştilor, 61 au primit mulţumiri scrise din partea Inspectoratului de Poliţie Bihor şi 6 poliţişti au fost premiaţi pentru rezultate deosebite în domeniile în care activează atât de Corpul Naţional al Poliţiştilor, cât şi de Fundaţia Baciu şi conducerea Poliţiei Bihor.

Cei şase premiaţi sunt subinspectorul Ovidiu Tamaş, ofiţer în cadrul Compartimentului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Oradea, subinspectorul Cornelia Dianu, poliţist de investigaţii economice, agentul şef adjunct Călin Covaci de la Poliţia Rutieră Oradea, subinspectorul Roxana Petruşe de la Serviciul Criminalistic şi comisarul Florian Popovici, cel din urmă pentru managementul Poliţiei municipiului Oradea.

"Ne-au rămas puţine mijloace de a-i recompensa pe poliţiştii merituoşi. Însă aceşti poliţişti merită mulţumirile noastre. Sunt printre cei mai buni şi care au crescut prestigiul instituţiei", a spus chestorul Alin Haniş.