Circa 150 de sportivi din Croaţia, Ungaria, Republica Moldova şi România vor concura la sfârşitul acestei săptămâni la Memorialul Nicolae Talpoș, un turneu internaţional de box, care se va desfășura pe ringul amenajat la Ancora Summer Vibes, din Salonta. Intrarea este liberă.

Anunţul a fost făcut marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Sebastian Silaghi (foto stânga), managerul clubului Basti Box, organizatorul evenimentului.

"În total, în Salonta se vor disputa 80 de meciuri de box. Printre participanţi vor fi şi cluburile din Bihor, şi anume din Salonta, Oradea şi Vintere, care au cu ce se lăuda", a spus managerul clubului.

 La conferinţă a fost prezent şi Szücs Istvan (foto dreapta), salontan multipremiat la box, care va participa și el la turneu, în cadrul categoriei Cadeţi. 

Probele concursului vor începe joi, la ora 19, cu competiţia Cupa Bihorului, şi vor continua vineri, luptele fiind programate de la ora 18.

Tot vineri, de la ora 23, este programat şi un concert, când pe scena de la Ancora (co-organizator al evenimentului) vor urca cei de la Radio Zu. Seara se va încheia cu un foc de artificii. 

Câştigătorii turnelui vor fi desemnaţi sâmbătă, după finala turneului programată la ora 10.

„Memorialul Nicolae Talpoș” se va desfăşura pe parcursul a două zile, iar cei 150 de boxeri fac parte din toate categoriile de vârstă: Copii (9 – 11 ani), Cadeţi (12- 13 ani), Juniori (14 – 15 ani), tineret (16 – 17) şi Elita (18+), masculin şi feminin.

Din România vor paticipa echipe din Cluj, Satu Mare, Brăila, Bacău, Zalău, şi Cugin.

În ringul salontan vor intra şi nouă echipe din Ungaria, două echipe din Croaţia şi trei echipe din Repulica Moldova.

Turneul internaţional de box este dedicat spotivului Nicolae Talpoş. Acesta a fost campion naţional al României în anii 1984 şi 1989 la categoria 57 de kilograme. Talpoş a decedat în plină glorie, la 28 de ani, în urma unui accident rutier.

Pugilistul a reprezentat România la Campionatul European din Ungaria (1985), Campionatul Mondial din SUA (1986) şi Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984).