Va fi acţiune, în weekend, la Hidişelu de Sus. Peste 30 de echipe cu maşini de teren, din toată ţara, se vor strânge pentru a participa la cea mai mare competiţie off-road din vestul ţării, în care concurenţii vor străbate trasee accidentate. 

Bihorenii îi vor putea vedea, duminică, pe un traseu anume creat de organizatori. Evenimentul se află la ediţia a VIII-a şi este organizat de Asociaţia Descoperă România 4x4, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Potrivit organizatorilor, competiţia va începe sâmbătă, de la ora 10, când echipajele participante vor alege traseul în funcţie de dificultate. Cel mai uşor este traseul hobby, în care şoferii vor conduce pe un teren de câmpie, uşor accidentat, ce va avea o lungime de 80 kilometri prin satele din jurul Hidişelului de Sus.

Urmează traseul standard, prin păduri, care va avea o lungime de 60 kilometri şi traseul open, de 58 kilometri. "Ultimul traseu este unul foarte dificil, cu terenul foarte accidentat, unde şoferii trebuie să aibă neapărat copiloţi" a precizat preşedintele asociaţiei, Ciprian Pit.

La competiţie vor participa doar bihorenii care nu fac parte din Asociaţia Descoperă România 4x4 pentru că regulamentul interzice organizatorului să concureze. 

În cea de-a doua zi, bihorenii vor putea viziona şi ei spectacolul pe patru roţi. La terenul de fotbal din Hidişel va fi amenajat un traseu plin cu obstacole, cu gropi umplute cu apă, competiţia fiind contra cronometru. La final va avea loc şi festivitatea de premiere.

La acest eveniment sunt aşteptaţi peste 1.000 de iubitori de adrenalină.

Vezi mai jos cum a decurs competiţia anul trecut!