Erno Varga, un orădean crescut în orfelinat, spălător de vase, care a devenit vedetă pe Facebook, în 2018, după ce a fost surprins cântând la pianina din Parcul Libertăţii a reuşit, vineri seară, o performanţă inedită. Tânărul a obţinut primul Golden Buzz al emisiunii „Românii au talent”, de la ProTV, mergând direct în semifinalele emisiunii.

Vineri Erno și-a cucerit audiența interpretând "Caruso / Ti voglio bene Assai". După momentul oferit, orădeanul a fost aplaudat în picioare atât de spectatori, cât şi de membrii juriului.

"O să fiu foarte sincer cu tine şi o să-ţi spun că, deşi nu intră în specialitatea mea, încă de la primul atac pe care l-ai făcut la microfon, poate şi datorită căldurii timbrului tău, am împrumutat de la colega mea (Andra – n.r.) vestita «piele de găină.» Problema este că a crescut puţin şi pulsul, tot datorită interpretării şi el nu s-a liniştit nici în acest moment - dovadă că îmi tremură puţin vorbele - iar ăsta este un semn, dragă Erno, că trebuie să mergi exact acolo unde meriţi", i-a spus Andi Moisescu, din juriu, apăsând apoi, celebrul Golden Buzz.

"Am avut emoţii", a spus, simplu, orădeanul, care a cântat fără ca măcar să se audă în căşti.

Erno Varga are 31 de ani şi este din Oradea. Povestea sa de viaţă bate filmul, scrie site-ul emisiunii. Până la 18 ani, acesta a fost mutat din orfelinat în orfelinat, în mai multe judeţe, pentru că mama lui îşi schimba des domiciliul.

"Complet marcat de necazurile şi greutăţile din centrul de plasament, Erno Varga s-a angajat ca spălător de vase la restaurantul unui hotel din Oradea şi, de atunci, viaţa lui a început să se schimbe. Conform spuselor lui, proprietarul l-a motivat să fie un om mai bun", arată site-ul romaniiautalent.protv.ro.

Erno Varga s-a îndrăgostit de muzică ascultând operă. Cu toate că nu are studii de specialitate, el cântă la pian şi vocal, dovedind un talent nativ special.

Vezi mai jos momentul de la "Românii au talent"!

În 2018, o filmare cu Erno a devenit virală pe internet, după ce antreprenorul bucureştean Tudor Maxim l-a surprins cântând la pianina din Parcul Libertății şi l-a filmat, postând apoi clipul pe internet. 

"Ne plimbam prin Oradea şi dintr-o dată ne-a atras atenţia o muzică magică. Ne-am apropiat şi am descoperit un tânăr în şlapi ce cânta la un pian în parc. Am fost fermecaţi de muzica lui. Am descoperit că provine de al casa de copii şi lucrează ca spălător de vase. Nu are educaţie muzicaşă şi nici prea multă formală. Dar ce cântă e fenomenal!", a scris Maxim, pe Facebook. Clipul a strâns peste 768.000 de vizualizări.

Întrebat cum a învăţat să cânte, tânărul a dezvăluit că este în totalitate autodidact. În înregistrarea de şapte minute, Ernest a cântat mai multe melodii, precum "Caruso", a italianului Lucio Dalla, ori "Copacul", de Aurelian Andreescu.

Vezi mai jos momentul de atunci!