Accident grav, sâmbătă dimineaţă, pe DN 79, între Oradea şi Arad. Un bărbat a murit, după ce nu a adaptat viteza la condiţile de drum şi a intrat pe contrasens, la intersecția Curtici cu Sântana, izbindu-se violent de o altă maşină.

Evenimetul rutier s-a produs înainte de ora 11, blocând drumul pentru câteva zeci de minute.

"Din primele cercetări la faţa locului s-a stabilit faptul că în această dimineaţă, în jurul orei 10.50, un bărbat de 62 de ani, din Sântana a condus un autoturism pe DJ 792C, din direcţia DN 79, înspre Curtici, şi din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo a pătruns pe contrasens, unde a acroşat un autoturism condus din sensul opus de un bărbat de 35 de ani din Nădab. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto în vârtsă de 62 de ani, din Sântana. Au mai fost răniţi uşor trei pasageri din autoturismul acroşat respectiv doi bărbaţi de 50 şi 42 de ani şi un minor de 11 ani", a declarat, pentru aradon.ro, agent şef Claudia Iuga, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Arad.

De altfel, poliţiştii le atrag atenţia şoferilor să fie precauţi, dat fiind poleiul de pe şosele. "Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto care se deplasează pe DN79 Arad – Oradea şi DN7 Ard -Lipova  ruleze cu prudenţă sporită, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu bruscheze comenzile maşinii, întrucât se semnalează porţiuni acoperite cu polei", arată un mesaj postat pe site-ul Poliţiei Române.

Poliţiştii atrag atenţia că fenomenul este întâlnit şi pe alte tronsoane rutiere.