Meteorologii au emis, vineri după amiază, o nouă alertă meteorologică de vreme rea, ce afecteză şi judeţul Bihor. Se vor semnala precipitaţii mixte, ninsori viscolite la munte şi strat de zăpadă consistent la altitudini mari, iar vântul va avea intensificări de până la 90 de kilometri pe oră.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, informarea este valabilă în perioada 09 decembrie ora 08 - 10 decembrie, ora 10, în judeţele Bihor, Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

"Pe parcursul zilei de sâmbătă 9 decembrie, în zona de vest se vor semnala precipitaţii, la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar în cursul nopţii vor predomina ninsorile. La munte va ninge viscolit şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla moderat cu intensificări, cu viteze de până la 50-60 km/h, iar la munte tare, cu viteze de 80-90 km/h", arată comunicatul ANM.

Izolat vor fi condiţii de polei. 

De altfel, meteorologii mai arată că, în intervalul menţionat, treptat aria precipitaţiilor va cuprinde toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

"Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 70...90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea redusă.  Intensificări temporare vor fi şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice şi sudice, unde se vor atinge 50...70 km/h", mai arată ANM.