Bihorenii care vor să-şi facă programări online la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bihor trebuie să ştie că din 5 iunie se va schimba modalitatea în care vor putea face acest lucru.

Prefectura Bihor a anunţat că, începând de la această dată, programarea online va fi disponibilă numai prin sistemul naţional de programare de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne - Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, platformă accesibilă prin intermediul site-ului Prefecturii – bh.prefectura.mai.gov.ro – la rubrica Servicii Publice -> Permise auto și înmatriculări -> Rezervare online.

Potrivit anunţului făcut printr-un comunicat transmis presei în cursul zilei de miercuri, odată efectuată programarea, noua platformă dă cetăţenilor posibilitatea „să consultați documentele necesare operațiunii dumneavoastră, astfel încât serviciul public să fie caracterizat de operativitate și calitate, iar cetățeanul să aibă o satisfacție sporită în urma interacțiunii cu noi”. Conform Prefecturii, programările online pentru pozițiile existente anterior datei de 5 iunie 2018 pot fi făcute accesând vechea platformă, www.serviciicomunitare.eu, urmând ca aceasta să fie dezactivată din 5 iunie 2018.

Modificarea modului de programare online are loc ca urmare a deciziei Ministerului Afacerilor Interne de a uniformiza site-urile Prefecturilor din ţară. Prin acest proces de uniformizare a trecut și sistemul de programări online al Serviciului de Paşapoartelor Bihor, care a făcut tranziția către platforma națională ePasapoarte.ro la începutul lunii ianuarie a acestui an.