Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după ce au reuşit să intre în ţară prin punctul de trecere a frontierei Borş, cu 2,4 kilograme de cannabis ascunse într-un boiler electric!

Informaţia apare într-un comunicat de presă transmis de Poliţia Iaşi, care, în colaborare cu DIICOT, a reuşit să îi prindă în flagrant delict pe cei doi bărbaţi, cu vârste de 41 şi 51 de ani, în cursul zilei de marţi, 12 noiembrie.

"În urma controlului, în autoturism a fost descoperit un boiler termic în interiorul căruia erau disimulate mai multe ambalaje din plastic ce conţineau în 2,4 kilograme cannabis. Din cercetări a reieşit că drogurile ar fi fost achiziţionate din Spania şi ar fi fost introduse în ţară prin punctul de trecere a frontierei Borş - Oradea de către unul dintre cei doi bărbaţi, prin intermediul unui mijloc de transport persoane şi coletărie", explică documentul, citat de Agerpres.

Cei doi s-au ales acum cu dosar penal pentru introducerea în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

"Ulterior, Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile", arată comunicatul de presă.