O fotografie în care preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, orădeanul Csomortányi István, apare făcând salutul nazist alături de alţi tineri, într-o zonă de munte, a fost postată, duminică, pe pagina de Facebook a filialei PPMT Cluj. Poza a fost ştearsă ulterior, în timp ce Csomortányi susține că nu este reală.

Potrivit transindex.ro, fotografia de pe pagina de Facebook a PPMT Cluj ar fi reală, fiind preluată de pe pagina Hi5 a unui fost consilier local al PPM Bihor. "Nu se ştie exact când a fost realizată fotografia, însă poza postată pe pagina PPMT Cluj nu conţine nicio modificare, cu excepţia blurării feţelor (însoțitorilor lui Csomortanyi - n.r.)", scrie Transindex.ro.

În comunicatul de presă transmis sub semnătura lui Csomortányi István, citat de aceeaşi publicaţie, liderul PPMT susţine că fotografia a fost „manipulată” și că a fost postată de persoane necunoscute pe pagina organizaţiei din Cluj a partidului. Scopul demersului ar fi de a-l denigra şi de a pune organizaţia politică pe care o conduce într-o imagine nefavorabilă. 

Csomortanyi Istvan, lider PPMT

"Nu au găsit nimic compromiţător în viaţa mea personală, nu sunt implicat în scandaluri de corupţie, nu am dat niciun motiv de scandal, în declaraţiile mele publice nu poate fi găsit nimic extremist. Constat cu regret că în viaţa publică din România s-au înmulţit provocările de acest gen. Specialiştii noştri investighează acest caz şi vom face demersurile legale, dar nimic nu ne va împiedica să continuăm activitatea noastră", se arată în comunicat.

Contactat de BIHOREANUL, pentru a explica ce înseamnă că imaginea a fost "manipulată", liderul PPMT a declarat că fotografia postată ar fi fost prelucrată în Photoshop. "Acele fotografii nu sunt reale. Eu nu am făcut în viaţa mea acel semn, nu mă reprezintă, nu am astfel de convingeri. Nici măcar nu ştiu unde este locul în care e realizată fotografia, nu recunosc persoanele respective", a declarat Csomortányi.