Numele preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, apare în cele mai noi dezvăluiri ale jurnaliştilor RISE Project, grupate sub numele #TeleormanLeaks, pornind de la valiza cu documente recent descoperită de publicaţie.

În teaser-ul care precede noile dezvăluiri, grupate într-un video postat sâmbătă pe Facebook cu titlul "Ghici cine a participat la măcel?", RISE Project a postat mai multe înregistrări de la o partidă de vânătoare organizată în Teleorman, în care apar mai mulţi lideri PSD şi baroni locali, dar şi directori şi acţionari din cadrul Tel Drum, alături de Liviu Dragnea.

Într-una din fotografiile de grup din colaj apare și președintele PSD Bihor, respectiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang (foto primul din dreapta).

De altfel, participarea lui Mang la eveniment nu este surprinzătoare, în contextul în care preşedintele filialei judeţene a PSD l-a numit pe Dragnea în mai multe rânduri "prietenul meu".

Lista celor care apar în imagini, potrivit ziare.com:

Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, fost presedinte al CJ Teleorman.
Dan Nica, europarlamantar PSD, fost ministru si parlementar PSD.
Marian Oprisan, presedinte al CJ Vrancea.
Nicusor Constantinescu, fost presedinte al CJ Constanta.
Dumitru Buzatu, presedinte al CJ Neamt.

Paul Stanescu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, fost presedinte al CJ Olt.
Adrian Tutuianu, senator, fost ministru si presedinte al CJ Dambovita.
Constantin Nita, fost ministru si deputat PSD.
Alexandru Fratean, fost senator si fost secretar de stat de stat in Ministerul Economiei.
Ioan Mang, vicepresedinte al CJ Bihor, fost ministru al Educatiei.
Aurel Soporan, senator PSD.
Vasile Gliga, lider PSD Mures, fost deputat PSD.
Costel Comana, milionar.
Petre Pitis, director general Tel Drum.

Imagini sângeroase

Filmuleţele şi fotografiile date publicității sâmbătă sunt sângeroase şi-i prezintă pe actori alături de "trofeele lor".

"Eu i-am dat-o" / "Ma, da i-ai dat-o, ma! Tu i-ai dat-o?", ii spune un vânător lui Petre Pitis, directorul general Tel Drum. În imagini apare un mistreţ care este omorât. "Eu i-am dat-o", confirmă Pitiş, care râde cu poftă, punându-se în poziţie de fotografie, pentru a imortaliza momentul cu trofeul ucis.

În filmare apar şi câini care muşcă dintr-un mistreţ doborât, sub îndemnurile vânătorilor. RISE Project anunţă, astfel, că urmează episodul II din TeleormanLeaks, intitulat "Vânătorul Roşu".

Vezi AICI înregistrarea. Atenție, imagini explicite!

După cum se ştie, la finalul lunii trecute, jurnaliştii de la Rise Project au anunţat că "O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui".

Valiza conţine dispozitive de stocare cu mii de documente, facturi, contacte, bilanţuri, convorbiri telefonice şi mailuri, care ar arăta inclusiv faptul că la Tel Drum era controlată de Dragnea, cât şi fotografii personale, cu Liviu Dragnea în Brazilia ori imagini de la petrecerile apropiaţilor lui.

În primul articol legat de documentele din valiză apare şi un borderou de plăţi conform căruia Gil Vasile, soţul şefei CSM Simona Camelia Marcu, ar fi încasat de la Tel Drum 15.200 de lei.