Meteorologii au prelungit, marţi după amiază, codul galben de vreme rea care vizează judeţele Bihor, Caraş Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad, până joi dimineaţă, la ora 10.

Vremea va fi deosebit de rece, precipitaţiile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune polei.

"În intervalul menţionat, în vestul ţării vremea se va menţine deosebit de rece. În cursul zilei de miercuri (21 martie) pe arii extinse în Banat şi local în Crişana vor predomina ninsorile. La munte şi în sudul Banatului cantităţile de apă cumulate vor depăşi 10...15 l/mp. În Munţii Banatului şi zona montană din judeţul Hunedoara se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent", arată un comunicat al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Specialiştii notează că, spre sfărşitul săptămânii, va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ninsorilor îndeosebi în Banat şi la munte.

De altfel, vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade faţă de mediile climatologice specifice perioadei în toată ţara. Temperaturile vor fi negative noaptea şi dimineaţa în toată ţara, iar în cea mai mare parte a Moldovei şi ziua.

Meteorologii atrag atenția că vemea deosebit de rece se va menţine până spre sfârşitul săptămânii şi vor mai fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe parcursul zilelor de joi şi vineri, în special în sud, în sud-est şi la munte.