Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că, în următoarele zile, în mai multe judeţe din ţară, inclusiv Bihor, vor fi ninsori şi se va depune un nou strat nou de zăpadă, cu intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei.

Potrivit unui comunicat al ANM, alerta este valabilă începând de miercuri seară, de la ora 22, până vineri, 11 ianuarie, ora 12.

"În intervalul menţionat, în vestul ţării se vor semnala ninsori pe arii relativ extinse, iar stratul de zăpadă nou depus va fi mai consistent în Banat", arată ANM.

De altfel, vor fi perioade cu precipitaţii, predominant ninsori, în toate regiunile şi se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

În Dobrogea, sudul şi estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 l/mp.

Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55 - 65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită, mai arată ANM.