Ex-ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, nu poate fi urmărit penal. Colegii săi din Comisia Juridică a Senatului au respins cererea procurorilor de a încuviinţa urmărirea penală, cu 5 voturi împotrivă, din totalul de 9 voturi. Două voturi au fost pentru ridicarea imunităţii lui Bodog, iar două persoane s-au abţinut.

Votul s-a dat după audierea lui Bodog în Comisie. „Astăzi am procedat la audierea domnului senator Bodog în cadrul cererii de efectuare a urmăririi penale solicitate de Parchetul General. A fost o audiere în care domnul Bodog şi-a prezentat punctul de vedere. A răspuns la întrebările mai multor senatori. A clarificat din punctul de vedere al domniei sale lucrurile care trebuiau clarificate şi în final a fost supus votului. Au fost nouă colegi prezenţi, cinci voturi au fost împotrivă, două voturi pentru şi două abţineri. Plenul este suveran în această cerere, dar în Comisia juridică nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil. Noi vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului: apărarea domnului senator şi faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru urmărirea penală”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, la finalul audierii.

El a adăugat că raportul va fi depus zilele următoare, pentru a intra în şedinţa Biroului permanent al Senatului de luni, iar apoi în plen.

Plătită degeaba

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

El este suspectat de infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru că ar fi angajat la Ministerul Sănătăţii o consilieră din Oradea, care însă nu s-ar fi prezentat la serviciu.

Potrivit DNA, „în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară”.

Ca urmare a falsificării condicii de prezenţă, protejata lui Bodog a obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei. Adică un salariu lunar de peste 6.400 lei, încasat pentru nimic...

CV stufos

Cu toate că senatorul nu i-a precizat numele, BIHOREANUL dezvăluit, în luna iulie, că din descriere reiese că este vorba despre Olivia Andreea Baciu (foto), devenită după căsătorie Marcu, o tânără de 35 de ani cu un CV bogat. Absolventă a două facultăţi orădene (Matematică-Informatică şi Afaceri Internaţionale), a urmat şi două masterate: unul în informatică, la Oradea, şi unul în statistică, la University of Texas, din El Paso, SUA.

Potrivit propriului CV, în timpul petrecut la universitatea americană, a şi predat, având gradul didactic de asistent universitar.

În 2016 a obţinut titlul de doctor în Cibernetică şi Statistică la UBB, cu o teză intitulată "Investigaţii statistice privind comportamentul preţurilor activelor financiare - cazul pieţei de capital". În cei 5 ani în care a urmat doctoratul la Cluj, a fost şi acolo asistent universitar, predând "Statistică descriptivă" şi "Metode cantitative".

După ce a devenit doctor, Baciu şi-a continuat ascensiunea în cariera universitară. În 2016, când Bodog era decanul FMF Oradea, a devenit cadru didactic asociat, adică angajată direct şi remunerată la plata cu ora, iar un an mai târziu, în septembrie 2017, a câştigat un post de şef de lucrări, pentru disciplina „Informatică medicală şi biostatistică”. Ea este în continuare cadru didactic al FMF, însă se află în concediu de maternitate.

Citeşte mai multe despre consiliera lui Bodog din articolul: "Cabinetul penal: Cine e consiliera personală pentru care Florian Bodog s-a ales cu dosar penal la DNA"