Procurorul DNA Oradea Cristian Marius Ardelean a declarat, miercuri, după audierea la Secţia de anchetă a magistraţilor, referitor la înregistrarea făcută publică de avocatul orădean Răzvan Doseanu, în care se vorbeşte de "liniştirea" judecătorilor, că a fost vorba de o discuţie avută cu colegii procurori la o cafea, dar a precizat că nu ştie dacă e autentică.

"Nu am analizat autenticitatea înregistrării, nu ştiu. Era o discuţie la o cafea, că nu putem fuma în sediul instituţiei şi atunci... da, era (discuţia - n.r.) în sediul instituţiei (DNA Oradea - n.r.)", a declarat Ardelean, citat de Mediafax.

Întrebat dacă este justificată temerea potrivit căreia la DNA Oradea s-au făcut abuzuri pentru a-i "cuminţi" pe judecători, procurorul a răspuns negativ.

"Nu. Doamne fereşte! În nimeni nu am vrut niciodată să introduc frica. Nu pot să-mi explic (cum a apărut această înregistrare -n.r.). (Cine a făcut înregistrarea -n.r.) se va stabili în cadrul unei anchete penale", a mai arătat Ardelean pentru Mediafax.

Acesta nu a precizat, însă, dacă a deschis sau nu vreun dosar penal unui judecător dintre cei amintiţi.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis şi un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză.

Miercuri, procurorii orădeni care au participat la discuţia în care s-a vorbit de "liniştirea" judecătorilor au fost audiaţi, la Parchetul General. Dintre cei cinci citaţi, au fost suprinşi de camerele de filmare ale ziariştilor anchetatorii Ciprian Man, Cristian Ardelean şi Cosmin Pantea.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Cârtiţă în DNA: Detalii incendiare din "interceptările" procurorilor anticorupţie din Oradea (AUDIO)"