E scandal pe averea patronului Adeplast, Marcel Bărbuţ, decedat în luna februarie în urma unei boli incurabile, după ce trei dintre fiii acestuia au aflat că nu vor conduce compania care activează inclusiv în Oradea şi l-au agresat pe directorul desemnat de tatăl lor să execute testamentul.

Cei trei băieţi ai lui Bărbuţ - Alexander Michael (29 de ani), Thomas (26) şi Marcel jr (23) - nu s-au împăcat cu gândul şi au trecut la atac, încercând să-l îndepărteze din firmă pe cel care a fost mâna dreaptă a tatălui lor, Daniel Stăncescu, chiar agresându-l.

Potrivit Libertatea.ro, în testament apar atât numele celor trei fii, cât şi o fată, Ramona, "de care nu era sigur, dar a recunoscut-o", precum şi un copil de 6 ani, Mario, pe care-l are cu partenera din ultimii 21 de ani, Cristina Paveliuc. Aşadar, şase moştenitori provin din familie (deşi nu avea acte cu Cristina Paveliuc, legea consideră că are drept de moştenire, în baza anilor de convieţuire comună). Dar viitorul companiei, conform ultimei dorinţe a fondatorului, îi aparţine lui, şi va urma să fie pus în practică de Daniel Stăncescu, arată sursa citată.

Marcel Bărbuț, patron Adeplast"Cu 5 copii din 3 relaţii diferite, Marcel Bărbuţ, niciodată căsătorit cu acte, şi-a pus toată nădejdea într-o persoană din afara familiei: Daniel Stăncescu, pe care l-a indicat explicit să se ocupe de executarea testamentului", arată sursa citată.

Atât doar că primii trei fii ai lui Bărbuţ (foto), Alexander Michael, Thomas şi Marcel jr -  cărora presa prahoveană le-a inventariat excesele, alintându-i când "beizadele", când "prinţişori de Corlăteşti" și notând chiar că doi dintre ei au dosare penale pentru refuzarea de recoltare de probe biologice, vătămare corporală gravă şi distrugere, n-au suportat lovitura.

"În urmă cu 10 zile, toată tensiunea dintre tabere s-a spart în biroul lui Stăncescu (în Ploiești - nr), strângându-i pe holuri pe angajaţii speriaţi. Băieţii lui Bărbuţ au intrat peste director, solicitându-i să le transfere din contul firmei bani în conturile personale. Era vorba despre sume cuprinse între 10.000 şi 50.000 de euro. Unul l-a lovit, fracturându-i degetul mare de la mâna dreaptă, iar doi s-au ocupat să închidă uşa, să nu vină cineva. Au acoperit camerele video din incintă cu o pungă! L-au deposedat pe director, cu forţa, de laptop şi de telefonul mobil", arată, luni, sursa citată.

Evenimentul este anchetat acum de poliţişti şi procurori, care s-au prezentat la fabrică şi au ridicat probe în dosar. Mai mult, terorizată de "tripletă" se declară şi Cristina Paveliuc, fosta parteneră de viaţă a lui Marcel Bărbuţ, care, de teamă, nu mai iese din casă. 

"Existând deja un dosar penal în care se fac cercetări, nu pot comenta decât că am încredere în Justiţie şi că toate eforturile mele următoare vor fi direcţionate spre restabilirea echilibrului în companie şi spre bunul mers al acesteia. Sunt în continuare CEO-ul şi preşedintele companiei şi doresc să-i asigur pe toţi partenerii Adeplast - colegi, salariaţi, clienţi, furnizori, finanţatori - că strategia imprimată de domnul Marcel Bărbuţ va fi implementată cu orice preţ", a explicat Dan Stăncescu pentru Libertatea.

Potrivit sursei citate, în prezent AdePlast numără 470 de angajaţi de pe patru platforme industriale: Corlăteşti (Ploieşti), Işalniţa (Craiova), Oradea şi Roman. 

Aflând despre frământările de la nivelul acţionariatului din ultima perioadă, angajaţii au făcut grevă japoneză, 10 minute în fiecare dimineaţă, de la ora 9. Oamenii se tem că, din cauza scandalului, nu îşi vor primi salariile.

Citiţi mai multe despre întregul scandal în articolul "Prinţii" dezmoşteniţi ai unuia dintre cei mai bogaţi români i-au rupt degetul şi i-au furat laptopul omului de încredere pe care tatăl lor l-a lăsat să execute testamentul!