Trei persoane din Galaţi au fost amendate cu câte 20.000 de lei fiecare pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu, relatează News.ro. Printre cei care n-au respectat măsura de izolare la domiciliu s-a numărat un şofer de TIR. Acesta a fost prins în Bihor.

Potrivit prefectului de Galaţi, Gabriel Avrămescu, echipele de control din Galaţi au făcut 15 vizite domiciliare la 27 de persoane aflate pe lista celor care trebuie să respecte măsura izolării la domiciliu.

News.ro relatează că trei persoane nu au fost găsite acasă, aşa că au fost amendate cu câte 20.000 de lei. Un bărbat era plecat la serviciu, un altul, şofer de TIR, a fost prins în judeţul Bihor, iar al treilea a plecat către Italia. 

Site-ul de ştiri central nu precizează ce s-a întâmplat cu şoferul prins în Bihor.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi DSP au amendat şi un centru tip afterschool. Echipele de control au găsit acolo 15 copii, deşi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea activităţii în aceste centre. Afterschoolul din Galaţi a fost amendat cu 7.500 de lei.

La Galaţi sunt 662 de persoane izolate la domiciliu, iar trei sunt în carantină instituţionalizată. În acest judeţ există un bolnav confirmat cu coronavirus.