Membrii Comisiei Juridice din cadrul Senatului nu au luat, în reuniunea de luni, o decizie privind cazul senatorului orădean Florian Bodog, pentru care procurorii cer aviz de urmărire penală pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual. 

Săptămâna trecută, Biroul Permanent al Senatului a cerut Comisiei Juridice un raport intermediar privind solicitarea de urmărire penală a fostului ministru al Sănătății.

"Astăzi am avut şedinţa Comisiei Juridice pentru a transmite Biroului Permanent un raport intermediar în care să solicităm un termen pentru audierea domnului senator şi pentru studierea dosarului de către membrii comisiei, de către aparatorul domnului Bodog în prinicipu. Am solicitat un termen de 14 zile Biroului Permanent, în care să facem toată această procedură internă pentru a depune ulterior raportul final. Acest termen va curge de la momentul la care Biroul Permanent se va întruni, practic de la reluarea activităţii Biroului permanent vom avea 14 zile şi am stabilit, de asemenea, ca în prima şedinţă de după Biroul Permanent al Comisiei Juridice să fie invitat domnul Bodog pentru a-şi prezenta apărările", a declarat şeful Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc, citat de ziare.com.

Potrivit lui Cazanciuc, senatorul bihorean se poate prezenta "oricând" pentru a studia dosarul trimis de procurori către Senat şi că şi alţi senatori pot studia acest dosar, doar în sala Comisiei Juridice.

După cum BIHOREANUL a mai scris, procurorii anticorupţie au transmis Senatului, în urmă cu două săptămâni, o cerere de încuviinţare a urmăririi penale pe numele lui Bodog, el fiind suspect de abuz în serviciu. Mai precis, el ar fi angajat la cabinetul de ministru o consilieră din Oradea, Olivia Baciu, care însă n-ar fi mers nici măcar o zi la serviciu. 

Potrivit DNA, "în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară". Astfel, consiliera a încasat pe nedrept salarii în cuantum de 77.985 de lei. 

Fostul ministru a respins însă acuzaţiile. Într-o primă intervenţie la Digi24, Bodog a explicat, cu bâlbe, că lucra cu respectiva consilieră pe probleme de biostatistică, "telefonic şi pe WhatsApp", femeia fiind angajată cu jumătate de normă. Întrebat de reporter cu ce îl ajuta respectiva consilieră efectiv şi ce trebuia să facă, Bodog a fost şi mai incoerent: "Îmi făcea partea de... partea de…. mă rog, să verifice partea de prezentări… discutam cu ea prezentările pe care le făceam eu, discutam, discutam despre… ăăăă… voiam să fac o platformă… de asta am şi făcut ordin de ministru, după care a căzut… era cu jumătate de normă, deci nu cu normă întreagă. Aşa a fost şi condiţia, că eu am vrut să o iau cu normă întreagă şi… aşa a fost şi condiţia, că nu poate să vină…".

Ulterior, Florian Bodog a susţinut că niciunul dintre consilierii săi nu a luat bani fără să muncească.

Citiţi şi articolul: "Cabinetul penal: Cine e consiliera personală pentru care Florian Bodog s-a ales cu dosar penal la DNA"