Meteorologii au făcut publică prognoza pentru următoarele două săptămâni. În esenţă, vremea se răceşte în toată ţara, iar în această zonă, vor fi oscilaţii termice simţitoare.

Potrivit Estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 02 – 15 septembrie 2019, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Crişana, regimul termic al valorilor diurne va fi destul de oscilant în prima săptămână.

Astfel, dacă zilele trecute am avut temperaturi de 33 de grade, media maximelor este în scădere, până spre 26 de grade în data de 4 septembrie. Zilele viitoare, adică pe 5 şi 6 septembrie, temperaturile vor creşte, spre 29 - 30 de grade, însă ulterior vor scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie.

În perioada 9-15 septembrie, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 22 şi 24 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei.

Media minimelor termice se va situa între 14 şi 16 grade în perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinţă de scădere uşoară, spre 10 - 12 grade, valori ce se vor înregistra până la finalul intervalului.

"Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în special în perioada 7-11 septembrie când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze şi cantităţi mai însemnate de apă", arată ANM.

La munte, regimul termic va marca o scădere uşoară şi treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20 - 21 de grade, în primele două zile, spre 14 - 15 grade în perioada 10-15 septembrie, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10 - 12 grade în primele nopţii, până la 6 grade spre sfârşitul intervalului.

"În cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse şi local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, în special în perioada 6-12 septembrie", arată ANM.