Trei persoane au ajuns, joi seară, la spital, în urma unui accident produs pe Şoseaua Borşului, în zona blocului Master, din Oradea, între două autoturisme.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, evenimentul rutier a fost semnalat prin numărul de urgenţe 112 la ora 16.50.

"Sunt implicate două autoturisme, trei persoane au fost rănite şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale", a declarat Fărcuţa, precizând că, la ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii rutieri sunt la faţa locului, pentru a cerceta cauzele.

"Traficul nu este blocat", a mai precizat Fărcuţa.

UPDATE, ora 19.45:

În urma impactului, o persoană a fost încarcerată, până la sosirea echipajelor victima fiind scoasă, pe jumătate, din mașină de oamenii din jur. 

Cei trei răniți - șoferii implicați și pasagerul uneia dintre mașini - au fost transportați la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, pentru investigații și îngrijiri medicale.

Dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD, a declarat BIHOREANULUI că victimele sunt investigate în prezent de către medici, însă, la prima vedere, două dintre ele au răni de gravitate medie, iar una leziuni mai ușoare. „Pacientul care a fost încarcerat a suferit leziuni în special la nivelul capului, toracelui și membrelor inferioare, șoferul din aceeași mașină are leziuni la nivelul toracelui și la membrele superioare, iar celălalt șofer implicat a suferit mai mult contuzii, escoriații, de gravitate mai mică”, a precizat șeful UPU SMURD.

UPDATE, ora 20.10:

În urma cercetărilor la fața locului, polițiștii au stabilit că vina pentru producerea evenimentului o poartă șoferul unui autoturism Dacia Logan, care, încercând să intre pe un drum lateral, nu a oprit la Stop, izbind în plin un Audi.

„La ora 16.50, pe Șoseaua Borșului din municipiul Oradea, un bărbat de 30 de ani, din comuna Pomezeu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism (Dacia Logan - n.r.), dinspre complexul Master înspre drumul colector Calea Borșului, la intersecția cu Șoseaua Borșului, nu a respectat semnificația indicatorului rutier Oprire, a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu un autoturism (Audi - n.r) care era condus de un bărbat de 42 de ani din Oradea, dinspre Bulevardul Dacia înspre localitatea Borș”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor. 

În urma impactului, cel mai grav rănit a fost un tânăr de 20 de ani, din comuna Roșia, pasager dreapta față în Logan, care s-a ales cu multiple leziuni.

„Cercetările sunt continuare de polițiștii Biroului Rutier Oradea”, a încheiat comisarul șef Alina Fărcuța.