Lucrările programate în cadrul celei de-a doua etape de reabilitare a reţelelor de termoficare se apropie de sfârşit.

"Reîntregirea reţelelor în urma lucrărilor de modernizare s-a finalizat pe 18 octombrie, iar operaţiunile de umplere a conductelor şi ultimele intervenţii s-au finalizat pe 20 octombrie", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit edilului, în prezent angajaţii asocierii de firme reprezentată de Energomontaj lucrează la readucerea carosabilului la starea iniţială în urma celor 17 şantiere care au fost deschise simultan.

"Constructorii lucrează la acoperirea reţelelor. Sperăm că până la sfârşitul lunii viitoare vor fi finalizate şi lucrările de refacere", a spus edilul.

Mircea Mălan a afirmat că reîntregirea reţelelor a făcut posibilă reluarea serviciilor către toţi consumatorii. "Termoficare furnizează apă caldă şi încălzire în parametri în Oradea şi Sînmartin, cu excepţia acelor zone unde au apărut avarii pe sistemul secundar", a afirmat viceprimarul.

"Nu este oprit niciun punct termic"

Marţi, la prânz, angajaţii Termoficare aveau programate intervenţii la 20 de avarii care au lăsat orădenii fără încălzire şi 15 avarii care au dus la sistarea alimentării cu apă caldă.

"La această oră nu este oprit niciun punct termic. Există doar avarii pe secundar şi pe unele plecări din punctele termice care afectează izolat câteva blocuri sau chiar racorduri private care deservesc o singură casă", a declarat purtătorul de cuvânt al Termoficare, Dan Creţu.

Punctele termice furnizează agent termic la o temperatură de 38 grade Celsius, suficient pentru a încălzi apartamentele orădenilor în condiţiile în care, noaptea trecută, temperatura medie a fost de 11,2 grade Celsius.

Lucrările de înlocuire a 20,28 kilometri de reţea de termoficare au fost adjudecate în anul 2015 de asocierea firmelor Energomontaj, Elsaco Electronic, Isoplus şi Ispe, pentru suma de 97,9 milioane lei.

Termenul de predare a lucrărilor este data de 27 noiembrie 2017, dar convenţia făcută de la bun început de municipalitate cu constructorii a fost ca aceştia să reconecteze reţelele cel târziu până la 20 octombrie.