Cel puţin teoretic, toţi orădenii şi locuitorii din Sînmartin ar trebui să aibă apă caldă şi căldură. Sâmbătă seară au fost remediate toate problemele apărute în urma avariei din noaptea de miercuri spre miercuri, iar "toate punctele termice din Oradea au fost pornite!", după cum a precizat duminică, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al companiei, Dan Creţu.

"Aseară la ora 18 erau rezolvate toate problemele", a declarat acesta.

Totuşi, apartametele consumatorilor s-au încălzit mai greu pentru că umplerea s-a făcut treptat cu agent termic la temperatură redusă ca să nu cedeze reţelele.

"Umplerea s-a făcut cu agent termic la 30 grade Celsius şi nu peste 100 de grade ca să nu cedeze conductele şi să provocăm avarii în lanţ. Din această cauză s-a format un "dop" de apă rece care a traversat conductele din tot oraşul. Ultima zonă în care s-a reluat încălzirea a fost cartierul Prima", a mai spus Creţu.

De precizat că, totuși, duminică dimineață, o parte din locuitorii din Sînmartin rămăseseră din nou fără apă caldă și căldură ca urmare a unei noi avarii, la Băile Felix. Fiind minoră, problema a fost înlăturată în câteva ore.

După cum BIHOREANUL a mai scris, orădenii din cartierele Dragoş Vodă, Nufărul şi Velenţa, precum şi locuitorii comunei Sînmartin, au rămas fără căldură şi apă caldă în urma unei avarii de proporţii descoperite, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pe reţelele vechi ale Magistralei 4.

Angajaţii societăţii Termoficare au sesizat, miercuri seară, că există pierderi mari pe reţea, identificând avaria abia în cursul nopţii, în jurul orei 3, în Parcul Brătianu.

Citiţi pe aceeaşi temă articolele

Avarie de proporţii! Trei cartiere din Oradea au rămas fără căldură şi apă caldă (FOTO / VIDEO)

Peste 260 de reclamaţii: Locuitorii din Dragoş Vodă, Nufărul şi Velenţa vor primi căldură cel târziu sâmbătă dimineaţă