Traficul la intrarea în Oradea, prin Calea Aradului, va fi îngreunat pentru cel puţin două luni, pentru lucrări la linia de tramvai.

Comisia de circulaţie a decis, miercuri, că cele două benzi pe sensul de intrare în oraş vor fi închise, urmând să se circule pe câte o singură bandă, la solicitarea firmei Abed Nego Com, în vederea continuării lucrărilor la prelungirea liniei de tramvai.

"Se lucrează dinspre oraş spre intersecţia cu Ibsen. Se va trece la montarea liniilor de tramvai înspre Peţa, dincolo de intersecţia cu Henrik Ibsen, într-o primă parte pe sensul de intrare în oraş. De mâine (joi - n.r.), la intrarea în oraş, începând de la Peţa spre Octavian Goga, Vlădeasa, ambele benzi vor fi închise. Intrarea se va face pe contrasens, pe o singură bandă. De asemenea, se va îngusta şoseaua între Peţa şi Vlădeasa - Ibsen, ceea ce presupune o circulaţie îngreunată", a anunţat primarul Ilie Bolojan, în conferinţă de presă.

Edilul a făcut un apel la riverani să nu-şi mai lase autoturismele pe carosabil. "Maşinile vor fi ridicate de Poliţia Locală. De câteva zile am pus somaţii pe parbriz, dar nu mai avem ce face, vom trece la măsuri punitive", a spus Bolojan.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, în zona lucrărilor vor fi montate balize direcţionale reflectorizante între banda 1 şi banda 2 pe sensul de mers spre Centura Oradea, cu revenire la circulaţia pe ambele sensuri după intersecţia cu str. Octavian Goga, astfel că în apropierea podului circulaţia se va desfăşura pe o singură bandă pe sens.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă, comisia a aprobat restricţionarea traficului pe Podul Dacia, prin închiderea benzii 1 şi devierea traficului pe banda 2 şi pe linia de tramvai pe ambele sensuri de circulaţie, de luni, 23 septembrie, până la data de 10 noiembrie.

Decizia a fost luată la solicitarea firmelor care fac lucările la pod şi la viitorul pasaj subteran: SC Freyrom SA, SC Prodcons Group SRL, SC Integrated Road Solutions SRL şi SC Electro Excel Green Consulting SRL.

"Modificarea circulaţiei este necesară pentru executarea lucrărilor la obiectivul de investiţii "Soluţie inovativă pentru creare undă verde pentru tramvai Pod Dacia - B-dul Magheru Oradea". Vă mulţumim pentru înţelegere", arată comunicatul Primăriei.