Din totalul celor 878 de clădiri deţinute de unităţile de învăţământ din Bihor, 105 nu au nici în prezent autorizaţie de securitate la incendiu, a anunţat inspectorul şef al ISU Crişana, colonelul Sorin Caba, miercuri, într-o conferinţă de presă.

"La nivelul judeţului Bihor avem 878 de clădiri cu profil de învăţământ, aparţinând unui număr de 208 de unităţi cu personalitate juridică. Din acestea, 684 de clădiri nu necesită, conform normelor în vigoare, autorizaţie de securitate la incendiu, 89 sunt autorizate, rămânând un număr de 105 clădiri care încă nu sunt autorizate", a declarat Caba.

Potrivit acestuia, în anul 2018, ISU Crişana a autorizat 13 clădiri ale şcolilor şi grădiniţelor bihorene, dar au fost şi situaţii în care directorii şcolilor au solicitat autorizarea imobilelor, însă cererea a fost respinsă, întrucât nu se îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

Printre clădirile care au primit anul trecut autorizaţie se numără Grădiniţa nr. 1 Sâniob, Şcoala Gimnazială Chijic, Şcoala Gimnazială Elek Bendek din Cetariu şi Şcoala Gimnazială Szalardi Janos din Hodoş.

Colonelul Caba a mai precizat că autorizarea clădirilor şcolilor şi grădiniţelor din judeţ rămâne o prioritate pentru ISU Crişana.