După ce Mihaela Fieraru, o fetiţă de 11 ani din Dâmboviţa a fost răpită şi omorâtă, în timp ce mergea de la şcoală spre casă, în satul vecin, deputatul PNL de Bihor Florica Cherecheş cere Guvernului să găsească urgent soluţii pentru ca elevii să facă naveta în siguranţă.

"În lumina celor întâmplate recent, vedem că asigurarea navetei şi decontarea ei, sunt esenţiale şi pentru siguranţa elevilor, chiar pentru a-i menţine în viaţă", se arată într-un comunicat transmis marţi de Cherecheş, totodată vicepreşedinta Comisia de învăţământ, ştiinţă, cercetare şi sport din Camera Deputaţilor.

Parlamentarul bihorean arată că Mihaela, despre care se crede că ar fi acceptat oferta unui olandez de a o duce cu maşina acasă, ar fi avut un alt destin, dacă ar fi putut merge de la şcoală cu un microbuz şcolar.

Cherecheş propune Guvernului PSD şi soluţii. "Solicit din nou, cu maximă celeritate, abrogarea OUG 51/2019 care scoate transportul judeţean din sfera serviciilor publice pentru a se permite decontarea navetei şcolare, dar şi eliminarea plafonării sumelor decontate pentru navetă. Cer Guvernului să dea dovadă de responsabilitate şi să răspundă solicitărilor venite nu doar de la deputaţii PNL, dar şi de la elevi, părinţi, sindicate şi diverse organizaţii. Câte fete trebuie să mai moară ca Guvernul să facă ce are de făcut în acest sens?", a mai transmis deputatul.