Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat că, în urma verificărilor făcute în ultima perioadă la Liceul Tehnologic George Bariţiu, confruntat cu o serie de acuzaţii, între care tratamentul inuman reclamat de părinţii unui copil cu autism abuzat cu electroşocuri, conducerea şcolii a fost pusă pe liber.

"În urma verificărilor efectuate la Liceul Tehnologic Special Nr.1 Oradea, de către echipe de inspectori şcolari în perioada 15.10-05.11.2018 şi în data de 07.11.2018, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a hotărât încetarea contractelor de management ale conducerii unităţii de învăţământ. Această decizie s-a luat în urma unei evaluări manageriale şi administrative realizate la nivelul conducerii unităţii de învăţământ", se arată într-un scurt comunicat transmis miercuri seară presei.

Informarea, semnată de Biroul de presă al ISJ, nu pomeneşte nici un nume şi nicio funcţie concretă şi nu face nicio referire la abuzurile semnalate de BIHOREANUL.

"Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind eventualele forme de abuz asupra elevilor din această unitate de învăţământ, precizăm că există anchete în desfăşurare coordonate de către organele abilitate", încheie comunicatul.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cel demis este directorul şcolii, Tiberiu Sîncelean (foto), care, deşi a fost căutat în mai multe rânduri în utlimele zile, nu a răspuns la apelurile telefonice, dar şi directorul adjunct, Mariana Şandor.

După cum ziarul nostru a mai scris, în urma declaraţiilor publice ale senatorului USR Vlad Alexandrescu referitoare la tratamentul inuman reclamat de părinţii unui copil cu autism care ar fi fost abuzat cu "lovituri şi electroşocuri", ISJ Bihor şi Direcţia pentru Protecţia Copilului au început propriile anchete în caz.

Părintele care a reclamat relele tratamente aplicate copiilor este Nicolae Muşat, tatăl unui copil bolnav de autism, care a avut reclamaţii similare şi în trecut, vizând activitatea pedagogilor din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tileagd, unde băiatul său a fost elev de gimnaziu.

"Este inuman ce se întâmplă acolo. Noi nu avem acces, doar copilul intră şi iese, nu ni se spune nimic. M-am trezit cu copilul plin de vânătăi. Mi-a spus că a sărit pe un pat şi a venit cineva în uniformă, l-a trântit şi l-a electrocutat", a explicat Muşat. Părintele a mai spus că i s-a respins solicitarea de a vedea înregistrările de pe camerele de supraveghere.