Poliţiştii de frontieră din Borş au găsit, joi dimineaţa, nu mai puţin de 17 migranţi, între care o minoră de 15 ani, din Irak, Siria şi Iran, ascunşi într-un compartiment special amenajat, un fel de perete fals, într-o autoutilitară Mercedes.

Cei 17 încercau să iasă ilegal din România, ajutaţi de şofer, un leton în vârstă de 23 de ani. Acesta s-a prezentat la controlul de frontieră în Borş la ora 6.30, la volanul Mercedesului înmatriculat în Anglia.

"În baza analizei de risc specifice şi cu sprijinul colegilor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, 17 persoane, dintre care 16 adulţi (13 bărbaţi şi 3 femei) şi o minoră", a transmis, joi, comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Grupul era format din 14 cetăţeni din Irak, doi din Siria şi unul din Iran, minora având 15 ani, iar adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, toţi solicitanţi de azil în România. Şoferul autoutilitarei urma să transporte migranţii în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini.