În urma raziilor făcute, în noaptea de luni spre marţi în judeţ, acţiune desfăşurată la nivel naţional, de poliţişti, 22 de persoane au fost amendate pentru că au ieşit nejiustificat din casă, pe parcursul nopții.

Cele 22 de amenzi au fost date conform prevederilor Art.5 al.1 din Ordonanţa Militară nr. 2/2020, referitoare la circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 22.00 - 06.00.

Conform acestei ordonanţe, în acest interval pot ieşi din case doar cei care merg la muncă (unde prezenţa lor este obligatorie), trebuie să îşi facă cumpărături, au urgenţe medicale sau trebuie să-şi plimbe animalele de companie.

Cei care ies din casă după orele 22.00, indiferent dacă sunt pietoni sau conducători auto, riscă amenzi de la 100 până la 5.000 lei.

Potrivit Poliţiei Române, de luni, de la ora 22.00 şi până marţi dimineaţă la ora 6.00, la nivel naţional au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei în acest interval. De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locul în care se aflau, iar poliţiştii au dat 19 amenzi în cazul acestora.

Este de aşteptat ca aceste controale să se intensifice, inclusiv pe timpul zilei, după ce, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că de miercuri se va instaura carantină generală în România.