Miercuri, într-o singură zi, pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" au avut şase operaţiuni de stingere a unor incendii şi o misiune de salvare a unui animal.

Din cele şase intervenţii de stingere, cinci au fost la terenuri virane. "Echipajele Detaşamentului de Pompieri Salonta şi ale Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au acţionat pentru stingerea a cinci incendii produse la terenuri virane situate pe raza localităţilor Homorog, Fughiu, Ciumeghiu şi Nojorid, suprafaţa totală afectată de arderea vegetaţiei uscate fiind de aproximativ 45 de hectare", se arată într-un comunicat de presă transmis joi de ISU Crişana. Din fericire, nu s-au produs pagube materiale.

Tot miercuri, pompierii Detaşamentului 1 Oradea au intervenit pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. "Incendiul a fost localizat şi lichidat cu operativitate, forţele de intervenţie limitând considerabil pagubele", se mai arată în comunicat. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Flăcările au distrus materiale combustibile din compartimentul motor, masca faţă şi două faruri.

În seara aceleiaşi zile, pompierii din cadrul Staţiei Aleşd au intervenit în localitatea Aştileu, unde au salvat un viţel căzut în canalul de fugă. Militarii au reuşit, în mai puţin de 10 minute, să-l evacueze teafăr şi să-l redea proprietarului.

ISU Crişana