82 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 314.730 lei au fost date în ultimele 24 de ore în Bihor pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă, cu alte cuvinte pentru că persoanele în cauză au ieşit din casă nejustificat şi fără adeverinţe ori declaraţii care să explice motivele ieşirii.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, joi, la ora 9, în judeţ erau 113 persoane în carantină, numărul persoanelor auto-izolate la domiciliu era de 3673 (1959 titulari ai chestionarelor şi 1714 aparţinători ai acestora).

Comunicatul – care nu menţionează numărul persoanelor depistate pozitiv la coronavirus şi nici numărul de teste în urma dispozițiilor de la nivel central – detaliază acţiunile forţelor de ordine din această perioadă.

Astfel, poliţiştii bihoreni au verificat 1955 persoane aflate în evidenţă ca autoizolate la domiciliu, iar echipajele IPJ au însoţit 67 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au efectuat o misiune de transport spre spaţiile de carantină.

Jandarmii au însoţit la rândul lor 19 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul celor 3 centre de carantină active.

Echipajele ISU au instalat un cort pentru triaj epidemiologic la Spitalul Municipal Salonta şi au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş. ISU Crişana asigură și „suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate”.

Comunicatul reiterează apelul prefectului de Bihor, Dumitru Ţiplea, care le cere bihorenilor să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.

"Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", subliniază comunicatul DSP.

Din informațiile BIHOREANULUI, până miercuri seară, 7 persoane din județul Bihor fuseseră contaminate cu noul coronavirus.

UPDATE, ora 15:

DSP Bihor a transmis informarea actualizată pentru ora 15:

-Număr persoane în carantină: 110
-Număr persoane auto-izolate la domiciliu 3754 (1987 titulari ai chestionarelor și 1767 aparținători ai acestora).