Fostul jurnalist orădean Zoltán Hizo, care în ultimii doi ani a condus Asociaţia Bihor West Professional a Consiliului Judeţean, a murit sâmbătă.

Hizo era internat în Spitalul Judeţean din Oradea de două săptămâni, din pricina unei afecţiuni respiratorii. Starea lui a fost gravă în tot acest timp, el fiind intubat imediat după internare.

Surse medicale spun că afecţiunea a fost depistată târziu, pentru că Hizo nu s-a dus la medic decât după ce starea sa s-a agravat. Sâmbătă, inima lui Zoli a încetat să bată, iar cauza decesului pare a fi o embolie pulmonară.

În vârstă de 52 de ani, Zoltán Hizo a lucrat în presa locală mai bine de două decenii. Între anii 1995 şi 2001, a fost unul dintre producătorii și editorii staţiei locale Pro TV Oradea, iar apoi a fost, vreme de trei ani, director la Pro TV Miercurea Ciuc.

A revenit la Oradea pentru a prelua şefia postului local TV Transilvania, ulterior redenumit TTV. Aici, ani la rând, Hizo a moderat şi o emisiune cu teme politice, „Analiza din redacţie”.

În 2016, Hizo a trecut de cealaltă parte a ”baricadei”. A fost angajat purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, imediat după ce preşedinţia instituţiei a fost preluată de UDMR-istul Pásztor Sándor, iar ulterior, în 2018, a devenit directorul Asociaţiei Bihor West Professional a CJ, responsabile cu dezvoltarea învăţământului dual în judeţ.

Hizo era căsătorit şi avea un copil în vârstă de 3 ani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!