Poliţiştii bihoreni au oprit şi sancţionat, la finalul săptămânii trecute, aproape 250 de şoferi care conduceau cu viteze mari pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au depistat şi şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului şi chiar fără permis. 

În urma controalelor din perioada 6-8 septembrie, poliţiştii au aplicat 352 de amenzi în valoare totală de 145.315 lei. De asemenea, potrivit unei informări transmise luni de IPJ Bihor, poliţiştii au reţinut 28 de permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare. 

"248 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 32 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancţionate nouă depăşiri neregulamentare, 10 sancţiuni au fost aplicate pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost sancţionaţi 10 pietoni care au traversat neregulamentar, iar 43 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere", se arată în comunicatul IPJ Bihor. 

În trafic au fost depistaţi şi mai mulţi şoferi care băuseră. Între aceştia s-a numărat şi un bărbat de 49 de ani din Salonta, prins la volan cu o concentraţie alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un tânăr de 20 de ani a fost prins în Gurbediu şi băut (0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi fără permis la volan. 

Poliţiştii au prins şi un tânăr orădean de 18 ani care conducea nestingherit pe strada Dragoş Vodă din municipiu, deşi nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Un alt orădean a fost prins la volan fără permis chiar în Piaţa Unirii.