A fost plin de şoferi băuţi pe şoselele din judeţul Bihor în acest sfârşit de săptămână. Şapte dintre ei s-au ales cu dosare penale pentru că au condus cu concentraţii alcoolice mult peste limita legală, doi au refuzat recoltarea de probe biologice, iar alţii trei au fost implicaţi în accidente rutiere. Un tânăr din Sântandrei a urcat şi băut, şi fără permis la volan.

Informaţiile apar într-un comunicat de presă transmis luni de Poliţia Bihor, care arată și că, în weekend, 220 de participanţi la trafic care nu au respectat legislaţia rutieră au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri în acţiune.

Şi băut, şi fără permis

Spre exemplu, în noaptea de duminică spre luni, la ora 00.16, pe strada Matei Corvin din Oradea, poliţiştii au depistat în trafic un orădean de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi noapte, la 01.15, pe strada Seleuşului din Oradea, poliţiştii au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din Sântandrei, în timp ce conducea un autoturism, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi având o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, la ora 02.25, pe D.N. 79, la intrarea în Oradea dinspre Nojorid, poliţiştii au depistat un alt orădean la volan, acesta având o concentraţie alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alţi şoferi au fost prinşi băuţi în cursul zilelor de duminică şi vineri: un marghitan de 37 de ani (0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat), un tânăr de 24 de ani tot din Marghita (0,43 mg/l), un orădean de 48 de ani (0,45 mg/l ) şi un bărbat de 27 de ani, din comuna Biharia (0,60 mg/l).

Amenzi în cascadă

Încă trei şoferi au fost prinşi băuţi la volan după ce au fost implicaţi în accidente care, din fericire, nu s-au soldat cu victime. Duminică, la ora 9.30, la intersecţia drumului judeţean 19/E cu drumul judeţean 767/B, în Ciuhoi, un localnic din Sârbi a fost prins cu alcoolemie de 1,27mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea un tractor neînregistrat și a fost implicat într-un eveniment rutier.

Doi bihoreni implicaţi în tamponări au fost depistaţi vineri seară: un orădean de 48 de ani, în Oşorhei, cu o concentraţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi un bărbat de 44 de ani din Copăcel, în localitate, cu o concentraţie alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală", arată comunicatul.

Alţi doi bihoreni s-au ales cu dosare penale pentru că au fost şi băuţi, şi au refuzat recoltarea de probe biologice. Este vorba despre un orădean de 35 de ani prins în trafic în Dobreşti cu o concentraţie alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat şi de un bărbat din Sântandrei, prins pe DN 79, în Leş, conducând cu o concentraţie alcoolică de 0,85 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției Bihor, Ioana Lascău, în săptămâna 8-14 iulie, poliţiştii rutieri au constatat în total 1.538 de contravenţii, din care 787 au fost date pentru depăşirea limitelor de viteză şi 35 pentru alcool la volan. 

În ultima săptămână, 161 de permise de conducere au fost reţinute, dintre care 41 pentru alcool şi 21 pentru viteză.