O persoană a ajuns la spital, marţi seară, în urma unui accident rutier produs lângă Marghita, provocat de şoferul unui Audi care nu a păstrat distanţa faţă de un tractor şi, pentru a evita impactul cu acesta, a frânat brusc, moment în care a derapat, s-a lovit de un TIR, de unde a fost proiectat în tractor, apoi din nou în semiremorca autoutilitarei care, în final s-a răsturnat.

Accidentul rutier s-a produs marţi după-amiază, pe drumul judeţean 191/F, fiind anunţat pe numărul de urgenţă 112 la ora 16.05, după cum arată buletinul de presă al Poliţiei Bihor.

Şoferul din Audi, un marghitan în vârstă de 34 de ani, conducea maşina pe direcţia Buduslău - Marghita, iar într-o curbă la dreapta, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de tractorul care tundea vegetaţia pe marginea drumului, la volanul căruia se afla un tânăr de 25 ani din comuna Suplacu de Barcău.

Pentru a evita impactul cu tractorul, conducătorul Audi-ului a frânat brusc, moment în care a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, unde a acroşat o autoutilitară care tracta o semiremorcă, condusă din sens opus de un bucureştean de 49 de ani.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în tractor, apoi în semiremorca TIR-ului, care s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare.  

În urma evenimentului rutier, şoferul din Audi a suferit leziuni uşoare.

În ajutorul victimelor au fost trimise două echipaje de pompieri militari, din care unul de paramedici, din cadrul Detaşamentului Marghita.

"Pompierii militari paramedici au procedat la evaluarea victimelor şi la acordarea primului ajutor calificat şoferului autoturismului, care prezenta contuzii şi traumatisme, transportându-l ulterior la spitalul din localitate. Ceilalţi doi conducători auto au refuzat transportul la spital", se arată într-o informare trimisă, miercuri, de purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Camelia Roşca.  

Concomitent, echipajul de stingere a acţionat pentru balizarea zonei, deconectarea bornelor şi asigurarea tuturor măsurilor specifice la locul producerii accidentului, acţionând ulterior pentru curăţarea carosabilului în vederea preîntâmpinării unor alte situaţii de urgenţă.