Trei persoane au ajuns la spital, luni dimineaţă, în urma unui grav accident produs pe Şoseaua Borşului, la ieşirea din Sântion.

Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 8.30, fiind implicate, potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, "trei autovehicule: un autoturism (n.r. Dacia Logan) şi două autoutilitare".

"Pompierii militari au acţionat pentru evacuarea a două persoane rămase încarcerate într-una din cele trei autoturisme implicate în accident, iar echipajul de paramedici al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajele medicale au acordat îngrijirile necesare celor trei bărbaţi răniţi, care prezentau diferite traumatisme, plăgi şi contuzii, transportându-i ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea", a anunţat, printr-un comunicat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Deocamdată nu sunt clare circumstanţele producerii evenimentului rutier, acestea urmând să fie stabilite de poliţişti.


Din partea ISU, la faţa locului au fost mobilizate echipajele de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea care au intervenit cu autospeciala de descarcerare grea, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu o ambulanţă de tip B2, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

De asemenea, la caz a intervenit şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

UPDATE:

În urma cercetărilor făcute de poliţişti la faţa locului reiese că şoferul autoturismului Dacia Logan ar fi vinovat de producerea evenimentului, neacordând prioritate unui VW Caddy. Din impact, Loganul a fost proiectat într-o dubiţă Fiat.

"Un bărbat de 37 de ani, din localitatea Pocluşa de Beiuş, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Oradea - Borş, nu s-a asigurat corespunzător în momentul efectuării unui viraj înspre stânga şi nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar, din sens opus, pe banda întâi de circulaţie, pe direcţia Borş - Oradea, cu care a intrat în coliziune. În urma impactului, primul autoturism a fost proiectat într-o autoutilitară oprită pentru a pătrunde în şoseaua Borşului", a explicat Ioana Lascău, ofiţer de presă la Poliţia Bihor.

Până la urmă, la spital a ajuns doar şoferul Loganului, care, notează poliţiştii, "a suferit leziuni uşoare".

Poliţiştii rutieri bihoreni continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier.