Trei persoane au fost rănite, dintre care doi jandarmi, miercuri, după ce autoturismul de serviciu în care se aflau a fost izbit de un Audi pe DN 19, la ieşirea din comuna Diosig spre Oradea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, accidentul rutier a fost anunţat pe numărul de urgenţă 112 la ora 14.34.

"Accidentul rutier s-a produs pe DN19, la ieşirea din comuna Diosig înspre Oradea. Sunt implicate două autoturisme, două persoane (jandarmi - n.r.) urmează să fie transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii rutieri efectuează cercetări la faţa locului pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Fărcuţa, precizând că circulaţia pe drumul naţional nu este blocat.

Din câte se pare, șoferul autoturismului este în cod roșu medical.

Din primele date, accidentul rutier ar fi fost provocat de şoferul din Audi, care a intrat pe contrasens în timpul unei depăşiri, iar răniţii au primit primele îngrijiri medicale din partea unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care se afla în apropiere, urmând ca victimele să fie transportate de echipaje SMURD la Unitatea de primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

"Sunt trei persoane rănite. Şoferul din Audi, un tânăr în vârstă de 32 ani, este mai grav rănit, cu contuzie de torace şi fractură de membru. Unul dintre jandarmi, în vârstă de 38 ani, a suferit fractură de antebraţ drept şi de picior în timp ce colegul său, de 40 ani, are fracturată mâna stângă", a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul Serviciului judeţean de Ambulanţă Bihor, dr. Liciniu Venter. 

Victimele vor fi preluate de două autospeciale SMURD şi vor fi transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor". "Maşina Serviciului de Ambulanţă era în apropiere şi a intervenit. Răniţii vor fi aduşi la Oradea de echipajele SMURD", a declarat, pentru BIHOREANUL, şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Vom reveni cu informații de îndată ce vor fi disponibile.