Traficul pe drumul naţional 79 între Oradea şi Arad a fost blocat, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 9.30, din cauza unui accident rutier petrecut în satul bihorean Avram Iancu.

Şoferul unui BMW înmatriculat în judeţul Timiş a lovit un tractor în partea din spate, cel mai probabil pentru că nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de vehiculul agricol.

Martorii accidentului au povestit, pe reţelele de socializare, că şoferul autoturismului a ieşit în depăşire, dar a observat că nu poate face această manevră, pentru că pe contrasens veneau alte vehicule, aşa că a virat dreapta pentru a reveni pe banda sa de circulaţie. Atunci ar fi intrat în plugul ataşat tractorului. În urma impactului, BMW-ul a fost serios avariat.

Şoferul şi două persoane care se aflau în maşină au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind toţi transportaţi de echipajele SMURD la Spitalul Judeţean din Oradea. "Două victime au leziuni uşoare, contuzii şi escoriaţii, iar a treia are mai multe fracturi, dar viaţa nu îi este pusă în pericol", a declarat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Potrivit Alinei Fărcuţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, traficul rutier a fost blocat o scurtă perioadă. "Poliţiştii rutieri efectuează cercetarea la faţa locului, pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul. La acest moment, traficul rutier se desfăşoară normal", a declarat Fărcuţa, pentru BIHOREANUL.

UPDATE:

Un comunicat tramsmis luni de Poliţia Bihor confirmă ipoteza conform căreia BMW-ul nu a păstrat distanţa corespunzătoare.

"În localitatea bihoreană Avram Iancu, un tânăr de 24 de ani, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă suficientă în timpul deplasării şi a intrat în coliziune cu plugul tractat de un tractor, condus în faţa sa de un bărbat din localitatea bihoreană Avram Iancu. În urma accidentului rutier, atât conducătorul autoturismului, cât şi doi pasageri ai săi, un bărbat de 41 de ani şi o femeie de 31 de ani, ambii din Timişoara, au suferit leziuni uşoare", explucă informarea Poliţiei.

Ancheta în caz este continuată de Poliţiştii Biroului Rutier Salonta.